La Unió de Botiguers participarà de nou a la propera Festa al Cel de Mataró

La Unió de Botiguers de Mataró tornarà a participar l’any que ve a la Festa al Cel instal•lant un Village comercial. La pluja d’ahir va impedir que no vingués a la ciutat tota la gent que s’esperava però força persones es van acostar a les parades mentre el temps ho va permetre. La responsable d’activitats de l’entitat comercial, Fransina Bigorra, lamenta que la pluja els impedís fer totes les vendes que havien previst però consideren que aquesta fira és una bona oportunitat per als comerciants i per això no descarten participar-hi de nou l’any 2015.

UGT estrena nova junta del Maresme amb Lluís Torrents que repeteix com a responsable

El sindicat UGT ha presentat avui la nova junta directiva al Maresme. Lluís Torrents torna a ser el màxim responsable del sindicat a la comarca. Renovació de la resta de la junta que planteja una novetat destacada l’AFIL•LIACIÓ A COST ZERO. Es tracta d’una opció per a formar part del sindicat de manera gratuïta per totes aquelles persones que no disposen d’ingressos. Aquest servei també va dirigit als estudiants, futurs membres del mercat laboral. Escoltem la responsable d’organització, Noemí Ramos.
UGT

La marca mataronina Say Cute participa a l'exclusiu Wedding Fashion Night de Barcelona

La marca mataronina de fotografies per a casaments SAY CUTE serà present avui i demà a la Wedding Fashion Night de Barcelona. Es tracta d’un esdeveniment que, a diferència de la majoria de salons i fires de bodes, busca l’exclusivitat i només convida un representant de cadascun dels sectors que intervenen en l’organització d’un casament. La responsable de SAY CUTE, la fotògrafa Xènia Sola, n’ha parlat a Mataró Ràdio.

Mash ofereix a Mataró formació en l'àmbit de la imatge personal

La imatge personal és un dels factors que més destaquen avui en dia. La formació en aquest àmbit ja sigui perruqueria, maquillatge o estilisme han adquirit els últims anys una dimensió equiparada a qualsevol estudi de grau mig o superior. Un nou centre, innovador en aquesta matèria, ha obert les seves portes. Es diu MASH i s'ha instal·lat a l'antic edifici de l'Actua, propietat de PUMSA. Conversem amb dues de les seves promotores Nani Redondo i Sonia Belmonte.

La reindustrialització del tèxtil es materialitza amb la creació de 1000 llocs de treball

El sector del tèxtil ha creat un miler de llocs de treball en els últims tres anys a Mataró. Ho ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, que també és el vicepresident de l’ACTE, l’Associació de Col•lectivitats Tèxtils Europees. Aquest programa està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i incideix en la reindustrialització del tèxtil com a motor contra la desocupació.

Una nova sentència declara nul·la la compra d'accions de Bankia i obliga a tornar els diners

El Jutjat de Primera Instància número 8 de Mataró ha declarat la nul•litat d'un contracte de compra de accions de Bankia i obliga l'entitat a retornar als clients els diners invertits i els seus interessos per haver faltat a la veritat sobre la seva solvència i falsejar la comptabilitat en la sortida a Borsa, recull ACN. Aquesta sentència, que data del 29 de juliol passat, és la segona que dicta un Jutjat de Primera Instància de Mataró contra Bankia i l'obliga a restituir el preu pagat en accions. En l'anterior ocasió, la sentència la va fer pública el Jutjat de Primera Instància número 1 el passat 6 de juny.

 

L'atur trenca la tendència a la baixa i puja lleugerament durant el mes d'agost

Lleuger canvi de tendència a l’atur durant el passat mes d’agost. Onze persones van perdre la feina a la ciutat i ara a la ciutat hi ha 13169 persones sense feina. Amb aquest lleuger repunt de la desocupació es trenca la dinàmica iniciada fa mesos. Mataró ha seguit la tendència del conjunt de Catalunya on ara hi ha 3.385 desocupats més que al juliol. És, en tot cas, la segona millor xifra des del 2000. D’altra banda, la dada més significativa destacada des del Departament de Treball de la Generalitat és la reducció interanual del 6.5%.

Les joventuts d'UGT denuncien l'alta precarietat laboral

Les dades que ha presentat avui UGT sobre l'ocupació juvenil són més que preocupants. El 94%  dels menors de 25 anys tenen feina temporal i la meitat d'ells per períodes molt curts. El sindicat culpa la reforma laboral d'aquesta situació.
 

Més de 200 persones han fet pràctiques en el marc de programes de foment de l’ocupació

Un total de 215 persones han fet pràctiques en empreses des de gener en el marc de diferents programes i accions per fomentar l’ocupació a Mataró. Les empreses acollidores han estat 162, i els alumnes-treballadors han desenvolupat tasques relacionades amb diferents sectors d’activitat econòmica, com hostaleria, atenció a les persones, comerç, emmagatzematge, embarcacions nàutiques o lleure. Les estades en empreses són una oportunitat perquè les persones que participen en programes ocupacionals puguin posar en pràctica els coneixements adquirits durant el seu període formatiu.

Una trentena d'aturats troben feina en el marc del programa "Treball i formació"

Trenta-quatre persones en situació d’atur han trobat feina a través del programa “Treball i formació” del Consell Comarcal del Maresme. Fins al gener de 2015 treballaran en diferents ajuntaments de la comarca, sis mesos durant els quals rebran també formació. L’objectiu és que auqesta part formativa, combinada amb l’experiència laboral, els haurà de facilitar la futura inserció laboral.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!