Prop de 450 estudiants assisteixen al II Fòrum de joves emprenedors

La Sala Cabanyes de Mataró s’ha omplert aquest matí amb 450 estudiants de batxillerat i cicles superiors de diferents centres docents que han assistit al segon Fòrum de joves emprenedors, promogut pel Consell Comarcal del Maresme. Empresaris d’èxit han compartit amb els joves estudiants el seu testimoni de com han aconseguit transformar la seva idea en negoci. Amb aquesta jornada també es pretén que els joves agafin empenta i s'atreveixin a intentar fer realitat les seves idees malgrat la por al fracàs.

CCOO del Maresme i Vallès Oriental formalitza la fusió amb el sindicat a Osona

Comissions Obreres celebra avui el congrés de fusió de les delegacions del sindicat del Maresme i Vallès Oriental amb Osona. Els motius principals de la reestructuració són, segons explica el secretari general al Maresme i Vallès Oriental, Gonzalo Plata, aconseguir una millor optimització dels recursos materials i humans, millorar serveis, potenciar localitats i donar una major visibilitat i viabilitat a territoris que necessiten “una locomotora perquè no tenen tanta indústria”, com és el cas d’Osona.

El Maresme Centre de Negocis s'amplia un any després de posar-se en marxa

El Maresme Centre de negocis, l’espai que el Consell Comarcal ofereix als emprenedors a preus assequibles, s’amplia gràcies a una subvenció de 35.000€ de la Diputació. Després de gairebé un any en marxa, aquest espai que fins al moment constava de 8 despatxos i oficines, des d’ara comptarà amb 3 despatxos més.

Casa Graupera exposa els seus productes en un 'show room' a Barcelona

Casa Graupera exposarà els seus productes fins diumenge a Inderum. Un nou concepte de Pop up store que pretén potenciar i donar visibilitat a nous artistes i dissenyadors, i que es celebrarà als exclusius Apartaments Sixtytwo del Passeig del Gràcia de Barcelona. L’empresa familiar mataronina, referent en el treball i producció de la neula artesana, serà una de les 40 firmes representades a Inderum.

CCOO alerta que la recuperació econòmica al Maresme serà més lenta

Comissions Obreres adverteix que el canvi de cicle en l’economia no serà tant evident a curt termini com es pot pensar i que de produir-se, no vindrà marcat per un augment significatiu de l’ocupació, com a mínim al Maresme. Un fet aquest, que expliquen, va estretament lligat a la recent reforma fiscal i laboral i a la manca de polítiques industrials.

Els preus de les naus industrials toquen fons i el sector augura una recuperació el 2014

L’evolució del preu dels habitatges que s’ha registrat en els darrers mesos també s’està reproduint en el terreny de les naus industrials. Segons l’índex de referència de preus de d’edificis industrials creat per maresmeindustrial.com, l’evolució del preu del metre quadrat en naus tant de venda com de lloguer s’ha estabilitzat al Maresme i durant aquest 2014 es podria començar a recuperar.

Mataró acull la presentació del Clúster Audiovisual de Catalunya

Presenten a l’Auditori del TecnoCampus el nou Clúster Audiovisual de Catalunya. Aquest sector, l’audiovisual, té actualment el mateix pes en el PIB de Catalunya que d'altres grans sectors reconeguts. En canvi però, el sector no està vertebrat ni unit per a exercir el seu potencial. Precisament amb la voluntat de canviar aquesta situació neix el Clúster Audiovisual de Catalunya.

Distintiu SICTED de qualitat turística per a 72 establiments i negocis del Maresme

Un total de 72 empreses del Maresme reben el distintiu de qualitat SICTED. Amb cinc distincions més que en l’edició anterior, la comarca segueix encapçalant el rànquing de qualitat turística de la província de Barcelona. Entre la setantena d’empreses i serveis distingits, destaquen els hotels i apartaments, seguits de les oficines d’informació i les empreses de turisme. Els municipis amb més tradició turística del Maresme –Calella, Santa Susanna, Pineda i Malgrat de Mar- són els que han obtingut més distintius.

Segona edició de formació professional dual remunerada a Alemanya per a joves

Mataró participa en una segona iniciativa de formació professional dual remunerada a Alemanya i estén l’experiència a altres municipis de Catalunya. El projecte és el resultat de l’acord entre dues empreses de Mataró i una d’Alemanya, que han creat el projecte Bridge For Mobility. Amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Catalana de Municipis, Bridge For Mobility posa a l’abast dels joves d’entre 18 i 30 anys interessats en el projecte la possibilitat de cursar l’FP dual a Alemanya.

Promouen un sistema TIC per millorar la comunicació de les famílies amb les escoles bressol

Kindertic és una empresa ubicada al Tecnocampus que ofereix un sistema TIC per a les escoles bressol. El plantejament és “promoure i afavorir una comunicació ràpida, oberta i recíproca entre el centre educatiu i les famílies a través de missatges directes, missatges interns, circulars digitals, e-mails i avisos”. Segons una de les impulsores de la iniciativa, Carme Andrés, l’objectiu de la plataforma és optimitzar la gestió del centre perquè així es pugui dedicar més temps al suport pedagògic.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!