Les joventuts d'UGT denuncien l'alta precarietat laboral

Les dades que ha presentat avui UGT sobre l'ocupació juvenil són més que preocupants. El 94%  dels menors de 25 anys tenen feina temporal i la meitat d'ells per períodes molt curts. El sindicat culpa la reforma laboral d'aquesta situació.
 

Més de 200 persones han fet pràctiques en el marc de programes de foment de l’ocupació

Un total de 215 persones han fet pràctiques en empreses des de gener en el marc de diferents programes i accions per fomentar l’ocupació a Mataró. Les empreses acollidores han estat 162, i els alumnes-treballadors han desenvolupat tasques relacionades amb diferents sectors d’activitat econòmica, com hostaleria, atenció a les persones, comerç, emmagatzematge, embarcacions nàutiques o lleure. Les estades en empreses són una oportunitat perquè les persones que participen en programes ocupacionals puguin posar en pràctica els coneixements adquirits durant el seu període formatiu.

Una trentena d'aturats troben feina en el marc del programa "Treball i formació"

Trenta-quatre persones en situació d’atur han trobat feina a través del programa “Treball i formació” del Consell Comarcal del Maresme. Fins al gener de 2015 treballaran en diferents ajuntaments de la comarca, sis mesos durant els quals rebran també formació. L’objectiu és que auqesta part formativa, combinada amb l’experiència laboral, els haurà de facilitar la futura inserció laboral.

Els Premis Cre@tic doblen la dotació gràcies a un acord amb Banc Sabadell

La catorzena edició dels Premis Creatic, impulsats pel Tecnocampus, augmentarà la dotació econòmica del guanyador gràcies a un conveni del parc tecnològic amb el Banc Sabadell. La desaparició de Caixa Laietana va comportar, la passada edició, la reducció del premi. Aquest any amb aquest nou acord, es torna a potenciar la dotació econòmica i es dobla respecte l’any passat. Així es passarà dels 4mil de 2013 als 8mil d’aquest 2014.

Caiguda del preu de compra dels pisos de segona mà aquest mes de juliol

El preu dels pisos de segona mà cau aquest mes de juliol. Una tendència que es reprodueix al conjunt de l’estat espanyol i Mataró no n’és una excepció. Si ens fixem d’un any a l’altre, la baixada de juliol a juliol és del 8’1 per cent a la ciutat. De tota manera, en el darrer trimestre, el preu dels pisos a la capital del Maresme ha viscut una petita pujada del 0’8 per cent. Unes dades extretes del portal idealista.com.

L'ajuntament contracta 28 persones amb un Programa Treball i Formació

L’Ajuntament contracta 28 persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció (el PIRMI) durant 6 mesos per realitzar treballs de caràcter públic i interès social. Aquestes persones formaran part d’un Programa Treball i Formació en el que se’ls formarà i inserirà laboralment a través de plans d’ocupació específics. Aquesta gairebé 30ena de places són per treballar com a conserge, administratiu o peó i els contractes comporten un sou de 850 euros mensuals. A més, les persones seleccionades fan 30 hores de formació d’assistència obligatòria durant la seva jornada laboral.

La davallada de l'atur es manté durant el mes de juliol

Nova davallada de l’atura a Mataró. Al juliol 165 persones han trobat feina a Mataró aquest darrer mes de juliol, una xifra que significa un nou descens de l’atur, però que també mostra un alentiment en aquesta tendència a la baixa dels últims temps. Ara a la ciutat hi ha un total de 13.158 persones sense feina. En comparació al juliol de l’any passat, sí que es percep una millora més notable, ja que són gairebé 1.000 les persones que han trobat feina i al 2013 encara en buscaven.

Propostes formatives per millorar la qualitat del personal en l'àmbit tèxtil

El tèxtil de la comarca aposta per millorar amb propostes de formació. ASEGEMA, CETEMMSA i l’Associació Catalana Tèxtil Moda i el Centre de Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet impulsen uns cursos que han de servir per millorar els coneixements del personal de les empreses del territori. Segons ha detallat Paulí Aluart, president d’ASEGEMA, el retorn de la producció – que queda evidenciada amb un augment del 3 per cent al territori- que s’havia desplaçat a països de mà d’obra més barata ha fet que el sector requereixi una professionalització més alta del seu personal.

Més temporalitat i menys contractes indefinits expliquen la baixada de l'atur per CCOO

Comissions Obreres alerta que l’increment de la temporalitat i la disminució de la contractació indefinida expliquen part de la disminució de l’atur. Tot i que en els darrers mesos s’ha registrat una davallada en aquestes dades de desocupació, des del sindicat adverteixen que es reflecteix un augment de la precarietat i una disminució en la qualitat del treball.

La Cambra de Comerç ofereix a les empreses un expert en exportacions

La Cambra de Comerç ofereix a les empreses de la comarca l’assessorament d’un responsable d’exportacions a temps parcial. El servei “Export Manager in-company” va dirigit a aquelles empreses, especialment les més petites, que volen exportar els seus productes o serveis a mercats internacionals. Un servei que habitualment té un preu de 1.430 euros però que fins a aquest mes de setembre està subvencionat i poden contractar-lo per només 600 euros.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!