Mash ofereix a Mataró formació en l'àmbit de la imatge personal

La imatge personal és un dels factors que més destaquen avui en dia. La formació en aquest àmbit ja sigui perruqueria, maquillatge o estilisme han adquirit els últims anys una dimensió equiparada a qualsevol estudi de grau mig o superior. Un nou centre, innovador en aquesta matèria, ha obert les seves portes. Es diu MASH i s'ha instal·lat a l'antic edifici de l'Actua, propietat de PUMSA. Conversem amb dues de les seves promotores Nani Redondo i Sonia Belmonte.

La reindustrialització del tèxtil es materialitza amb la creació de 1000 llocs de treball

El sector del tèxtil ha creat un miler de llocs de treball en els últims tres anys a Mataró. Ho ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, que també és el vicepresident de l’ACTE, l’Associació de Col•lectivitats Tèxtils Europees. Aquest programa està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i incideix en la reindustrialització del tèxtil com a motor contra la desocupació.

Una nova sentència declara nul·la la compra d'accions de Bankia i obliga a tornar els diners

El Jutjat de Primera Instància número 8 de Mataró ha declarat la nul•litat d'un contracte de compra de accions de Bankia i obliga l'entitat a retornar als clients els diners invertits i els seus interessos per haver faltat a la veritat sobre la seva solvència i falsejar la comptabilitat en la sortida a Borsa, recull ACN. Aquesta sentència, que data del 29 de juliol passat, és la segona que dicta un Jutjat de Primera Instància de Mataró contra Bankia i l'obliga a restituir el preu pagat en accions. En l'anterior ocasió, la sentència la va fer pública el Jutjat de Primera Instància número 1 el passat 6 de juny.

 

L'atur trenca la tendència a la baixa i puja lleugerament durant el mes d'agost

Lleuger canvi de tendència a l’atur durant el passat mes d’agost. Onze persones van perdre la feina a la ciutat i ara a la ciutat hi ha 13169 persones sense feina. Amb aquest lleuger repunt de la desocupació es trenca la dinàmica iniciada fa mesos. Mataró ha seguit la tendència del conjunt de Catalunya on ara hi ha 3.385 desocupats més que al juliol. És, en tot cas, la segona millor xifra des del 2000. D’altra banda, la dada més significativa destacada des del Departament de Treball de la Generalitat és la reducció interanual del 6.5%.

Les joventuts d'UGT denuncien l'alta precarietat laboral

Les dades que ha presentat avui UGT sobre l'ocupació juvenil són més que preocupants. El 94%  dels menors de 25 anys tenen feina temporal i la meitat d'ells per períodes molt curts. El sindicat culpa la reforma laboral d'aquesta situació.
 

Més de 200 persones han fet pràctiques en el marc de programes de foment de l’ocupació

Un total de 215 persones han fet pràctiques en empreses des de gener en el marc de diferents programes i accions per fomentar l’ocupació a Mataró. Les empreses acollidores han estat 162, i els alumnes-treballadors han desenvolupat tasques relacionades amb diferents sectors d’activitat econòmica, com hostaleria, atenció a les persones, comerç, emmagatzematge, embarcacions nàutiques o lleure. Les estades en empreses són una oportunitat perquè les persones que participen en programes ocupacionals puguin posar en pràctica els coneixements adquirits durant el seu període formatiu.

Una trentena d'aturats troben feina en el marc del programa "Treball i formació"

Trenta-quatre persones en situació d’atur han trobat feina a través del programa “Treball i formació” del Consell Comarcal del Maresme. Fins al gener de 2015 treballaran en diferents ajuntaments de la comarca, sis mesos durant els quals rebran també formació. L’objectiu és que auqesta part formativa, combinada amb l’experiència laboral, els haurà de facilitar la futura inserció laboral.

Els Premis Cre@tic doblen la dotació gràcies a un acord amb Banc Sabadell

La catorzena edició dels Premis Creatic, impulsats pel Tecnocampus, augmentarà la dotació econòmica del guanyador gràcies a un conveni del parc tecnològic amb el Banc Sabadell. La desaparició de Caixa Laietana va comportar, la passada edició, la reducció del premi. Aquest any amb aquest nou acord, es torna a potenciar la dotació econòmica i es dobla respecte l’any passat. Així es passarà dels 4mil de 2013 als 8mil d’aquest 2014.

Caiguda del preu de compra dels pisos de segona mà aquest mes de juliol

El preu dels pisos de segona mà cau aquest mes de juliol. Una tendència que es reprodueix al conjunt de l’estat espanyol i Mataró no n’és una excepció. Si ens fixem d’un any a l’altre, la baixada de juliol a juliol és del 8’1 per cent a la ciutat. De tota manera, en el darrer trimestre, el preu dels pisos a la capital del Maresme ha viscut una petita pujada del 0’8 per cent. Unes dades extretes del portal idealista.com.

L'ajuntament contracta 28 persones amb un Programa Treball i Formació

L’Ajuntament contracta 28 persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció (el PIRMI) durant 6 mesos per realitzar treballs de caràcter públic i interès social. Aquestes persones formaran part d’un Programa Treball i Formació en el que se’ls formarà i inserirà laboralment a través de plans d’ocupació específics. Aquesta gairebé 30ena de places són per treballar com a conserge, administratiu o peó i els contractes comporten un sou de 850 euros mensuals. A més, les persones seleccionades fan 30 hores de formació d’assistència obligatòria durant la seva jornada laboral.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!