Més temporalitat i menys contractes indefinits expliquen la baixada de l'atur per CCOO

Comissions Obreres alerta que l’increment de la temporalitat i la disminució de la contractació indefinida expliquen part de la disminució de l’atur. Tot i que en els darrers mesos s’ha registrat una davallada en aquestes dades de desocupació, des del sindicat adverteixen que es reflecteix un augment de la precarietat i una disminució en la qualitat del treball.

La Cambra de Comerç ofereix a les empreses un expert en exportacions

La Cambra de Comerç ofereix a les empreses de la comarca l’assessorament d’un responsable d’exportacions a temps parcial. El servei “Export Manager in-company” va dirigit a aquelles empreses, especialment les més petites, que volen exportar els seus productes o serveis a mercats internacionals. Un servei que habitualment té un preu de 1.430 euros però que fins a aquest mes de setembre està subvencionat i poden contractar-lo per només 600 euros.

Conveni per dinamitzar el comerç

L’Ajuntament, la Generalitat i la Unió de Botiguers formalitzen el compromís per sumar esforços per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat. Aquest conveni té com a objectiu dinamitzar el comerç i crear sinèrgies que puguin donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest equipament comercial en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.

La meitat de les PIMES no assoleix l'objectiu d'augmentar les vendes aquest any

Només un 20.6% de les PIMES (petites i mitjanes empreses) del Vallès i del Maresme aconsegueixen incrementar les vendes en els primers mesos de l’any. A principis d’aquest 2014, un 49% es mostraven optimistes i preveien que augmentarien les vendes. Aquestes són dades que s’extreuen dels resultats del Termòmetre d’Advisoria, que també mostren que un 41,1% dels empresaris enquestats asseguren que les vendes els han disminuït. Per Manel Fernández, soci d'ADVISORIA, les dades reflecteixen un excés d'optimisme empresarial que ha imperat entre els empresaris durant el 2013.

Sandra Garcia és la nova presidenta de l'Associació de Joves Empresaris

La periodista mataronina Sandra Garcia és la nova presidenta de la delegació del Maresme de l’Associació Independents de Joves Empresaris de Catalunya, l’AIJEC. Garcia, fundadora i directora de l’empresa LIPPA Comunicació, substitueix Sílvia Barnet, que havia ocupat el càrrec durant els últims dos anys.

L'empresa mataronina Slid escollida per participar al Fòrum d’Inversió d’Acció

L’empresa mataronina Slid, guanyadora dels darrers premis Creatic, és una de les 21 companyies catalanes escollides per participar a la 19ena edició del Fòrum d’Inversió d’Acció. Es tracta d’un punt de trobada entre emprenedors, inversors i fons de capital risc. La voluntat de les empreses participants és aconseguir finançament per als seus projectes després de presentar-los davant d’aquests possibles inversors.

GenTIC implementa accions per guanyar visibilitat al llarg d'aquest 2014

GenTIC, el Grup d’Empreses TIC del Maresme, es planteja com a principal repte abans d’acabar aquest 2014 aconseguir més visibilitat. La voluntat de l’entitat és reforçar les accions de comunicació i la presència a les xarxes socials per donar més relleu al propi grup d’empreses com a les seves integrants. Aquesta ha estat una de les principals conclusions de l’Assemblea General Ordinària que s’ha celebrat a principi d’estiu.

Esperança dels restaurants del litoral per un estiu més profitós

Els establiments de restauració de la zona del port i del passeig marítim de Mataró comencen una nova temporada d’estiu. Restaurants i bars obren les seves portes esperançats en que aquest any sigui millor que els darrers, millorant així els seus números. És un reportatge de Jordi Coll.

Afectats per productes financers tòxics de Mataró es reuneixen amb APDEF

L’APDEF, l’Associació de Perjudicats d’Entitats Financeres preveu recuperar, en els propers anys, 95 milions d’euros de petits inversors afectats per productes financers tòxics. Quantitat aquesta que correspon a les 3mil demandes a les que l’entitat calcula arribar abans de final d’any. A dia d’avui, APDEF gestiona més de 2mil procediments contra diverses entitats financeres. L’entitat es reunia ahir, a Mataró, amb afectats per estudiar les possibles accions legals que es poden dur a terme.

L'Audiència de Barcelona ratifica la condemna contra el bescanvi en accions de preferents de Bankia

L'Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la condemna contra Bankia que va sentenciar el 19 de juny del 2013 el jutjat de primera instància número de 3 de Mataró a favor d'uns inversors d'obligacions subordinades per valor de més de 58.000 euros i que els van obligar a bescanviar en accions de Bankia el març del 2012. Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, la sentència considera que aquest bescanvi no invalida les reclamacions d'errors en la comercialització de productes subordinats.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!