La processó de la Nit de Silenci i la de Dijous Sant omplen aquesta nit els carrers de Mataró

La Processó de la Nit de Silenci ocuparà aquesta nit i matinada els carrers del centre de Mataró. Un seguici que reprodueix i recupera l’essència de les processons que es feien a Mataró ja al segle XVII. Aquest any, els Armats i la Comissió de la Setmana Santa han estretit més els seus llaços creant un final més intimista de la processó, a l’arribada a la plaça de Santa Maria, on es guardaran uns minuts de silenci pels difunts.

Més d'un centenar d'Armats desfilen aquesta tarda pel centre de Mataró

Els Armats viuen avui el seu dia gran de la Setmana Santa mataronina. La legió de soldats romans realitza les evolucions dels seus quadres a la Plaça de l’Ajuntament. Més d’un centenar d’Armats entre nens i adults han sortit a les 7 de la tarda des del Castrum per desfilar fins a la Basílica de Santa Maria i fer la recollida de la bandera. Ha estat a la mateixa on han fet el Combat General de les seccions de llança. Un cop finalitzat han desfilat pels carrers del centre fina a arribar a la Plaça de l’Ajuntament on a aquesta hora mostren els seus quadres.

Mataró recupera el costum de vestir la Mare de Déu amb els set vestits

Mataró ha recuperat l'antic costum de vestir la Mare de Déu amb els set vestits que simbolitzen els set dolors que li travessen el cor. El ritual, inspirat en la manera de vestir-se les reines de la Casa d'Àustria, vol contribuir també als actes del Tricentenari dels fests de 1714. L'acte de vestició va tenir lloc a la Capella dels Dolors de Santa Maria de Mataró.

'Fairy Tales', contes de fades a Can Palauet

Can Palauet acull l’exposició “Fairy Tales”, una mostra col•lectiva produïda per Mataró Art Contemporani, que busca apropar-se a la narració i la ficció a través de diferents llenguatges artístics. En totals són set els artistes, Verónica Aguilera, Toni Amengual, Carles Congost, Marla Jacarilla, Marc Larré, Job Ramos i Xevi Solà, els que participen amb la seva obra en aquesta mostra.

La processó de Vista Alegre a punt pel seu pas

La processó de Vista Alegre centra aquesta tarda l’atenció de la Setmana Santa Mataronina. Estrenada l’any passat, és un seguici que va sorgir de la mateixa comunitat cristiana del barri. Com l’any passat la processó portarà dos passos i els infants són els protagonistes portant un Crist Crucificat. Són nens i nenes d’entre 7 i 11 anys del barri de Vista Alegre. L’altre és una imatge de la Pietat, una imatge plena de simbolisme i amb una lectura teològica molt marcada en l’ambient de la Setmana Santa.

Amin Sheikh recapta fons per construir un cafè-biblioteca” a Bombai amb un llibre

L’Amin Sheikh vol fer realitat el seu somni: Construir un cafè-biblioteca” a Bombai i oferir una nova oportunitat als nens i nenes del carrer. Després d’haver viscut ell mateix quan era petit aquesta situació i d’haver pogut sortir-ne ara vol ajudar als menors que a dia d’avui segueixen patint la duresa del carrer a la Índia.

Mataró comença a viure l'ambient de Setmana Santa amb les primeres processons

La Setmana Santa de Mataró ha començat a escalfar motors aquest cap de setmana. Diumenge s’ha viscut un dels moments més esperats de la Setmana Santa mataronina, la Processó del Prendiment. La Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors ha tornat a treure en processó un pas que l’any passat va veure frustrada la seva sortida per la pluja. El moment més popular ha estat, sens dubte, el tram de la pujada de les escaletes.

Juan Diego Botto porta al Monumental “Un trozo invisible del mundo”

Diumenge arriba a Mataró “Un trozo invisible del mundo”. Un muntatge teatral a partir del text escrit per Juan Diego Botto, actor que també interpreta el protagonista de la peça. Cinc monòlegs i cinc personatges que aborden dos temes candents com l’exili i la immigració amb ironia, humor i drama. Textos basats i inspirats en persones i experiències reals que, almenys un d’ells està íntimament lligat a la seva biografia personal, la tortura i assassinat del seu pare a mans de l’última dictadura militar a Argentina.

Nova edició de la Matinal de Saetas al Parc de Cerdanyola

Diumenge, dia de rams, el Parc de Cerdanyola torna a acollir la matinal de saetas. Una cita ineludible del calendari de Setmana Santa que acosta fins a Mataró, el cante més tradicional de les processons de la Setmana Santa andalusa. Són ja 26 anys els que porta celebrant-se a la ciutat. Cristina Salad n’ha fet un repàs amb Rafael Acedo, presentador de la matinal.

High Times presenta al Clap el seu nou treball “Fins que surti el sol”

Aquest dissabte nit de ska i so jamaicà a la Sala Clap de Mataró. El grup barceloní, del barri de Gràcia, “High Times” presentarà el seu nou treball “fins que surti el sol”. Una actuació que encapçalarà una nit en la que també actuaran Nyahbingi i benjammin. Anna Gual ha pogut parlar amb Marc Taulé guitarra de High Times.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!