Flashmob multitudinari per les Dissantes

La Fundació Maresme ha repetit l’èxit de l’any passat en reunir aquest migdia a l’Espai firal del parc Central unes 8.000 persones per participar a la flashmob de Dissantes. Els assistents han ballat la coreografia preparada per a la cançó “Jo sóc com tu”, enguany versionada pel grup La Pegatina.

Observació del Sol per les Santes amb el grup Cosmos

“Sol de Santes” és una nova activitat programada en el marc de la festa major per l’associació Cosmos. Es tracta d’una observació del cel però que curiosament tindrà lloc en plena llum del dia. L’experiència consistirà en observar des de diferents telescopis i per tant de maneres diverses com es pot veure l’astre solar. Tal i com explica el president de Cosmos. Esteve Cortés, hi haurà una desena de telescopis i una vela per projectar-hi la imatge del Sol: una bona manera de conèixer l’astre rei, la seva aparença i les seves característiques.

Milers de persones celebren la nit més boja

El Desvetllament Bellugós i l’Escapada a Negra Nit van mobilitzar ahir unes 14.500 persones al centre de la ciutat i, paral•lelament, més de 5.000 persones van congregar-se a l’acte alternatiu que es feia al passeig Marítim, el Tour de los 40 Principales. La Nit Boja de Les Santes, ha transcorregut en general sense incidències i ha finalitzat ben entrada la matinada després d’haver aplegat unes 16.000 persones al nou Parc Central.

 

La banda de l'Agrupació Musical del Maresme homenatja el Tricentenari al concert de Santes

El Pati de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena s’ha omplert aquest divendres a la tarda de gom a gom amb el tradicional concert de festa major que la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme ofereix cada any. Un concert ben especial perquè es tracta d’un recital emmarcat en la commemoració del Tricentenari, els 300 anys dels fets del 1714. Precisament per això s’ha preparat un programa que repassa la música que sonava en aquell moment, amb instruments actuals, i tocant des de l’estil barroc al classicisme.

Multitudinari espectacle familiar que porta els cavalls de Menorca al nou Parc Central

L’espai Familiar del nou parc central ha aplegat aquesta tarda de divendres prop de 300 persones entre nens, nenes i públic familiar en un acte que pretenia emular la festa de Sant Joan de Ciutadella de Menorca, que té com a protagonistes els cavalls. La companyia Tutatis ha estat l’encarregada d’escenificar l’essència d’aquesta festa tradicional, utilitzant elements contemporanis com la fusió de música electrònica i popular amb el so dels tambors.

Tot a punt per la Nit més Boja de l'any

La nit més especial per tot mataroní arriba avui amb el esperat desvetllament bellugós de la nit boja. I tocarà botar, i bastant, quan a partir de dos quarts de 12 de la nit, la ciutat de Mataró comenci la seva nit boja amb el desvetllament bellugós. Un acte que provoca l’excitació a tot Mataroní a crits de 1, 2,3, així fins a 15!!!! Amb l’acompanyament de la banda de l’Agrupació Musical del Maresme que interpretarà el “Bequetero”, i aconseguirà despertar així a la família Robafaves.

Més de 6000 persones viuen al Passeig del Callao la primera de les nits de Les Santes

Més de 6000 persones s'han aplegat al passeig del Callao per gaudir de les Havananeres i el rom cremat. El moment algid de la nit més marinera de Les Santes ha estat quan han sonat les notes de La bella lola i El meu avi, cançons que aquest any han arribat abans de l'habitual. Per primera vegada en molts anys, els qui han arribat a les acaballes de les havaneres també han pogut gaudir de les 2.500 racions de rom cremat amb el seu corresponent got de terrissa.

 

La Gegantada omple la plaça Santa Anna de gom a gom en una trobada familiar

Prop d’una cinquantena de gegants han participat aquest dijous a la tarda de la Gegantada. Nens, nenes i grans han gaudit d’una cita molt familiar que ha acabat amb la ballada de gegants a una Plaça Santa Anna plena de gom a gom. Com és habitual 3 cercaviles han sortit de punts diferents de Mataró i han baixat fins a Santa Anna pel carrer Barcelona, la Riera, Santa Teresa i la Muralla de Sant Llorenç.

La Nit d'Havaneres es regarà amb les 2.500 racions de rom cremat previstes

Prop de 2.500 racions i 400 litres de rom és la previsió d’aquest any perquè els mataronins gaudeixin d’aquesta vetllada tan especial. Com no podria ser d’altra manera, estan a punt també els ingredients que cremaran durant tota la nit per oferir el rom, la beguda típica de la vetllada que ens convida a gaudir de la música de la nit més marinera de Les Santes.

Tres de Ronda i Els Cremats seran els protagonistes de la Nit d'Havaneres

Les havaneres, acompanyades del ja tradicional rom cremat, obriran la nit d’aquest dimarts 24, les Santes de Mataró. Els dos grups que s’encarregaran de fer gaudir la nit als mataronins amb un repertori musical d’havaneres clàssiques seran Tres de Ronda i Els Cremats. Tres de Ronda serà el grup que obrirà aquesta nit amb un repertori musical centrat en el seu disc, Marineres.Cat. Com és habitual, Tres de Ronda farà un context per a cada una de les cançons per tal de situar als mataronins. Tot seguit, actuaran Els Cremats amb un repertori que a hores d’ara encara no està definit i que s’acabarà de determinar en funció de les peces tocades per Tres de Ronda.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!