Trobada amb traductors a Dòria Llibres per celebrar el Dia Internacional de la Traducció

Activitat literària aquesta tarda a Dòria Llibres per celebrar el Dia Internacional de la Traducció. Núria Dòria, responsable de la llibreria, explica que es vol aprofitar aquest dia per fer un homenatge als traductors, sense els quals seria molt difícil l’accés a altres literatures. Amb aquesta voluntat, la de donar visibilitat a una feina que sovint “està a l’ombra”, s’ha convidat quatre traductors: Marta Pera, Aurora Ballester, Jordi Martín Lloret i Jaume C.Pons Alorda.

Els Capgrossos aixequen un 3d9f i la torre de 8 a les últimes actuacions abans del Concurs

La Colla Castellera dels Capgrossos de Mataró, completava aquest cap de setmana les seves últimes actuacions abans del Concurs de Castells de Tarragona. Dissabte a la tarda actuaven al Prat de Llobregat, mentre que diumenge al matí ho feien a Lleida. En general bones sensacions pels blaus, que van aconseguir els seus principals objectius, el més destacat va ser diumenge, carregant i descarregant el segon 3 de 9 amb folre de la temporada. Una construcció amb la que aquesta no s’hi han sentit massa segurs, de fet el primer 3 de 9 completat de la temporada el van fer per les Santes a Mataró. Ho explica el secretari de comunicació dels blaus, Albert Rubí.

Love of Lesbian prepara al Teatre Monumental la nova gira de concerts

Love of lesbian prepara al Teatre Monumental la seva nova gira de concerts. Els barcelonins faran un “stage” de 10 dies en el que faran la preproducció escènica, de llums i so de la gira que els portarà per diversos teatres de Catalunya i l’estat espanyol. D’aquesta manera assajaran el directe d’una gira que passarà pel Teatre Monumental el 21 de novembre. Una proposta que arriba a través de la coordinació de la Casa de la Música Popular.

Un cicle de concerts que tancarà la gira que han fet aquest estiu. Després viatjaran a Mèxic.
 

El Teatre Monumental estrena avui una temporada centrada en el compromís

El compromís és l’eix central de la nova temporada del Teatre Monumental que s’estrena avui dissabte. Pau Miró, Oriol Broggi o Julio Manrique són alguns dels directors que presentaran projecte a la ciutat fins el mes de desembre. Això, a més de Josep Maria Pou que portarà a Mataró “Prendre Partit” una obra a partir del text de Ronald Hardwood que s’estrenarà a la capital del Maresme abans que ho faci a Barcelona.

Alcoberro: "Catalunya va defensar les seves llibertats a la Guerra de Successió"

El professor d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona, Agústi Alcoberro, ha parlat aquest dijous al vespre sobre la Guerra de Successió i Cataunya. Alcoberro ha fet una síntesi sobre el què va significar la guerra per Catalunya i com la va marcar històricament. Convidat pels Amics de la Ciutat de Mataró, ha destacat que va ser una guerra internacional en la qual Catalunya va defensar les seves llibertats.

"La bella adormida" torna a l'escenari de la Sala Cabanyes després de l'èxit per Fires

“La bella adormida” torna aquest cap de setmana a la Sala Cabanyes. La reposició del conte infantil amb què el teatre mataroní va cloure la temporada passada, torna a pujar a l’escenari per acomiadar-se amb quatre representacions més. L’obra inicia la nova temporada de la Sala Cabanyes després del seu èxit a les passades Fires.

Els Capgrossos fan l'última actuació abans del concurs de castells al Prat i a Lleida

Últim test pels Capgrossos de Mataró abans del concurs de Castells de Tarragona. Amb un programa molt ambiciós, els blaus actuaran aquest cap de setmana al Prat i a Lleida on ultimaran detalls i mesuraran les seves forces de cara a la cita més important de la temporada. La primera actuació serà dissabte al Prat, on els blaus a part de portar el seu primer castell de 9 a la localitat provaran una vegada més, la torre de 8 amb un folre més reduït. Un castell, que ha de servir com a prova de cara a una possible torre de 9 amb folre i manilles per el cap de setmana del concurs.

Un catàleg recull la recerca feta per la mostra "Mataró 1714. Entre dos mars i dues corones"

Presentat el catàleg de la Mostra “Mataró 1714. Entre dos mars i dues corones”, acte central del Tricentenari de Mataró. Aquest dimecres al vespre, el comissari de la Mostra, l’historiador Joan Giménez, ha fet una síntesi sobre aquest període de la història important tant per Catalunya com per Mataró. Al seu torn, el regidor de Cultura Joaquim Fernández, ha explicat que amb aquest catàleg es posa en valor tota la recerca que s'havia fet per la mostra i que s'evita que desaparegui quan acabi l'exposició. 

Moisès Maicas repeteix al Teatre Akadèmia amb el Drac d'Or

El mataroní Moisès Maicas dirigeix aquesta nova temporada dues produccions al Teatre Akadèmia de Barcelona. D’una banda, torna als escenaris “El drac d’or”, un muntatge que va gaudir de gran èxit la temporada anterior en aquest mateix espai i a més, el director afegeix a la programació “Lampedusa Beach”. Es tracta de dues propostes que de maneres diverses parlen sobre la mateixa problemàtica: la immigració il•legal.

Care Santos guanya el Premi Jaén de Literatura Juvenil

La mataronina Care Santos guanya el Premi Jaén de Literatura Juvenil 2014 amb l’obra Amaranta, dotat amb 10mil euros i la publicació de l’obra. El nou premi es va donar a conèixer la setmana passada i en el seu atorgament, el jurat ha valorat l’estil fresc, fluid i àgil de la novel•la, així com el tractament valent i optimista que fa sobre un tema d’actualitat. Amaranta explica la història de l’única filla dels directors de Bancomundo que busquen educar-la per a que segueixi els seus passos però ella vol tenir una altra vida i ser actriu de teatre.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!