Les interioritats de les lletres dels Beatles, aquesta tarda al 'Buc de llibres'

Buc de llibres acull aquest dilluns una conferència musical sobre les histories i curiositats dels Beatles. Aquesta conferència que porta per títol “Les lletres del Beatles” està dividida en blocs temàtics amb explicacions, vídeos i cançons gravades i en directe. Aquesta conferència està dirigida a tots els tipus de públics, des de els que son uns experts en els Beatles fins a els que no saben res d’ells.

Primera actuació els blaus després del concurs

Els Capgrossos actuen aquest diumenge a Solsona. Els blaus tornen a plaça quinze dies després del Concurs de Castells de Tarragona, en què es van quedar lluny d’assolir el gran objectiu que s’havien marcat, la torre de 9 amb folre i manilles. Amb la mirada posada ara a l’actuació de Tots Sants a Vilafranca, a Solsona els Capgrossos tenen intenció de portar-hi castells de 8 i mig.

La figura de l’arxiduquesa Elisabet Cristina de Brunsvic al detall

Fa uns dies es presentava el llibre del periodista mataroní Xavier Amat sobre l’arxiduquesa Elisabet Cristina de Brunsvic. Avui volem aprofundir en la figura d’aquest personatge històric que, abans de casar-se amb l’arxiduc Carles i convertir-se en la reina dels catalans, va visitar Mataró. Anna Gual presenta i aprofundeix en el personatge de l’arxiduquesa en el següent reportatge.

El Foment Mataroní inicia una campanya per garantir la supervivència del cinema

El Foment Mataroní té per davant un repte molt important. Adaptar la màquina de projecció del cinema al format digital. A finals d’any deixaran d’haver-hi pel•lícules que s’adaptin a la màquina actual i per tant és l’última oportunitat per reconvertir l’única sala de cinema que queda al centre de la ciutat.

El Monumental acull "Lucía", un espectacle promogut per la Confraria del Sant Sepulcre

El Teatre Monumental acull demà l’espectacle “Lucía”, promogut per la Confraria del Sant Sepulcre. Es tracta d’un espectacle musical que ens presenta la trajectòria vital de la protagonista en la seva evolució de nena a dona i com a fil conductor de diversos estils del flamenc que plasmen fidelment els diferents estats emocionals i passionals pels quals passa Lucía. L'espectacle compta amb una important aportació audiovisual que encaixa acuradament amb una estudiada coreografia d'actuacions en directe.

Una nova editorial de micromecenatge impulsa el primer poemari del mataroní Salvador Riera

Neix QUORUM llibres, una nova editorial que publica a través del micromecentatge i el suport dels lectors. El nou segell forma part de 9 Grup Editorial i compta amb la participació del periodista maresmenc Albert Calls, encarregat de la selecció dels originals. El nou web s’ha posat en marxa aquest matí i el primer projecte de micromecenatge és a càrrec del poeta mataroní Salvador Riera, amb el seu recull de poemes “L’essència del nus”. Es tracta d’un poemari de lluita que insinua diversos eixos temàtics amb un to intimista.

Mataró entra a l'èlit de l'arqueologia gràcies al clos de Torre Llauder

Mataró se situa a l’elit de l’arqueologia catalana gràcies al seu passat romà. Una avaluació feta per la Comissió de Recerca de Catalunya i AGAUR (Agència de gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca) ha situat el clos arqueològic de Torre Llauder entre els 20 millor projectes de tot el país. L’examen, fet per professors universitaris d’història romana, avalua i puntua cada projecte a nivell científic i patrimonial. A tot Catalunya es van presentar més de 200 projectes diferents, però només una seixantena van passar la nota de tall.

La biblioteca Antoni Comas farà tallers de programació informàtica per a estudiants

La biblioteca Antoni Comas oferirà tallers gratuïts de programació informàtica per a infants de deu a dotze anys. Es tracta d’una iniciativa del CODE CLUB de Catalunya, un grup de voluntaris format per estudiants d’informàtica de la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya. Els CODE CLUBS són una xarxa mundial que té com a objectiu acostar la programació informàtica als més petits.

Joan Poch exposa la seva obra recent a Sant Andreu de Llavaneres

Joan Poch, pintor i escultor mataroní, presenta a Sant Andreu de Llavaneres l’exposició Cosmos. Inspirada en l’abstracció, es tracta de l’obra més recent de l’autor. La majoria del material que es podrà trobar al Museu Arxiu Can Caralt serà totalment inèdit. Tot i així, s’inclourà alguna creació d’estil pictòric que enllaça amb material ja mostrat.

El poder de la rumba catalana

Aquest cap de setmana se celebra la 17ena edició de la Fira Mediterrània de Manresa. L’espectacle inaugural d’aquest certamen de la capital del Bages havi a d’anar a càrrec de Peret, que va morir aquest estiu als 79 anys. Peret, nascut a Mataró, ha passat a la història com el creador de la rumba catalana. Avui, hem volgut dedicar el reportatge a parlar d’aquest estil musical amb els seus protagonistes, amb cantants de rumba que havien conegut el Fill Predilecte de Mataró.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!