Dany Doriz inaugura el Tast de jazz a Torre Llauder

Dany Doriz, un reconegut vibrafonista francès protagonitza aquest vespre el primer concert del “Tast de jazz. III Festival a Torre Llauder”. Doriz tocarà acompanyat per un quartet en el qual hi destaca el mataroní Gerard Nieto. A més, en aquesta nova versió del mateix cicle s’amplia l’oferta i banda d’una programació musical d’una gran qualitat s’aposta per oferir sopars i copes en aquest mateix espai durant les sessions musicals.

Centenars de persones visiten la capella ardent de Peret per retre l'últim homenatge a l'artista

Centenars de persones visiten la capella ardent de Peret per donar l’últim adéu al creador de la rumba catalana, mort ahir als 79 anys. La capella estarà instal•lada al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona fins a quarts de 10 de la nit. Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, vestits amb uniforme de gala han custodiat l’entrada del fèretre al que acompanyaven familiars i amics. La seva guitarra i una altra de feta amb flors vermelles i blanques reposen als peus del fèretre de l’artista.

Les mostres de condol per Peret es multipliquen a través de les xarxes socials

La mort de Peret ha traspassat les fronteres i ha portat centenars de mostres de condol d’artistes, periodistes i persones anònimes de tots els àmbits. Internet i les xarxes socials han estat des d’ahir el centre d’aquestes mostres. Músics de rumba com Estopa, La Pegatina, la Mari de Chambao, Txarango, Las Migas o La Málaga han destacat que amb la mort de Peret tots ells queden una mica orfes.

Artur Mas agraeix la contribució de Peret a la cultura i el seu compromís amb el país

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat una de les primeres persones que ha passat per la capella ardent. Pocs minuts abans que la sala quedés oberta als ciutadans, i amb la família i amics més propers reunits a l'interior, Mas ha volgut donar-los el seu condol personalment, i ha conversat amb alguns d'ells durant uns minuts. El president ha agraït a Peret la seva contribució a la cultura, la seva personalitat que "es feia estimar", i el seu compromís amb el país. 

La capella ardent de Peret, al Saló de Cent aquest dijous

La capella ardent de Peret estarà instal·lada durant tot aquest dijous al Saló de Cent de l'ajuntament de Barcelona. Segons ha informat en un tuit el consistori de la Ciutat Comtal, la sala per donar l'últim adéu a Peret estarà oberta des de les 11 del matí fins dos quarts de 10 de la nit.

Mora: "Peret era un mataroní universal que va treballar per la confraternitat entre paios i gitanos"

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha lamentat la mort de Peret assegurant que “ha marxat un català i un mataroní universal” i ha afegit que el Rei de la Rumba era “un gitano murri que havia sabut treballar per garantir la convivència i confraternitat entre paios i gitanos a la ciutat”. L’alcalde ha recordat del Fill Predilecte de la ciutat, nascut fa 79 anys al carrer de la Palma, que “ell sempre deia que parlava tres idiomes: calé, català i castellà”.

"Peret ha estat, és i serà sempre l'únic rei de la Rumba Catalana"

Entre el llegat que deixa el Rei de la Rumba catalana, creador de la tècnica del ventilador, hi ha grans èxits com “Gitana hechicera” que es va convertir en un dels himnes de Barcelona’92, o altres com “Borriquito como tú” o “Rumba pa ti”, entre molts altres. Rafalito Salazar, integrant dels Ai Ai Ai i amic personal de Peret, considera que el creador del ventilador ha estat i serà l’únic rei de la rumba catalana.

Mor Peret, el rei de la Rumba Catalana

El rei de la Rumba Catalana, Peret, nascut a Mataró el 1935, ha mort a les dues del migdia a la clínica Quiron com a conseqüència del càncer de pulmó que patia, segons ha confirmat el seu mànager. Pere Pubill Calaf tenia 79 anys i, l'any 2011, va ser nomenat Fill Predilecte de Mataró, la seva ciutat natal.

L'entorn més proper a Peret desmenteix la seva mort

Peret es troba en estat molt crític però no ha mort com han publicat els grans mitjans de comunicació fa just una hora. Una defunció que es podria produir en les properes hores, segons fonts de la família. Segons informacions a les que hem tingut accés el cantant es troba ingressat a una clínica barcelonina i la família i entorn més proper demanen respecte davant l’especulació i el sensacionalisme al voltant de l’estat de salut de Pere Calaf Pubill, el pare de la rumba catalana.

Josep Maria Pou estrenarà al Teatre Monumental abans que a Barcelona

El compromís és l’eix central de la nova temporada del Teatre Monumental que s’estrena el 27 de setembre. Pau Miró, Oriol Broggi o Julio Manrique són alguns dels directors que presentaran projecte a la ciutat fins el mes de desembre. A més de Josep Maria Pou que portarà a Mataró “Prendre Partit” una obra a partir del text de Ronald Hardwood que s’estrenarà a la capital del Maresme abans que ho faci a Barcelona.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!